Bezoek de hammam in Athene – de ultieme manier om helemaal tot rust te komen

Bezoek de hammam in Athene – de ultieme manier om helemaal tot rust te komen

Relaxen in Athene – kan dat eigenlijk wel?

Athene is een fantastische stad voor een stedentrip, maar omdat er zoveel te doen en te zien is kan het soms ook overweldigend zijn. Je kunt er ronddwalen door de smalle steegjes in het oude centrum net onder de Akropolis, urenlang archeologische sites bekijken en rondstruinen door hippe buurtjes.
Vroeg naar bed gaan zit er niet in, er is zoveel leuks te doen en je wilt natuurlijk niets missen.
Tijdens onze fietstours adviseren we onze klanten het tempo van de Grieken aan te houden en het vooral ’s middags rustig aan te doen. De dagen in Griekenland zijn lang; niemand heeft haast of gaat vroeg naar bed. Relaxen kan in Athene erg goed, veel hotels hebben een zwembad en ook de zee is niet ver weg.
Toch hebben we ontdekt dat een behandeling in de hammam het toppunt is van ontspanning midden in een druk programma.

Onze ervaring in de hammam

Midden in het super drukke fietsseizoen werd ik door een vriendin gewezen op Al Hammam in Plaka. Bijna dagelijks fiets ik hier langs maar het valt eigenlijk nauwelijks op omdat het een beetje verstopt zit in een steegje.  Op een zondagmiddag na de fietstour besloten we echter dat we wel een verwenmiddag verdiend hadden en maakten we een afspraak voor een behandeling met de meiden ons vaste team. De sauna kennen we allemaal vanuit Nederland maar de hamam was voor ons allemaal een nieuwe ervaring. Na een behandeling in de hammam voel je je als herboren en dan overdrijf ik echt niet.

Wat kun je verwachten van de hammam?

Bij een bezoek aan de hamam kun je kiezen uit verschillende behandelingen, maar de basis is hetzelfde.
Je huid wordt goed onderhanden genomen en vervolgens verwend met een heerlijke massage.

stomen
Bij binnenkomst word je naar de kleedruimte gebracht en ga je vervolgens in badkleding naar de stoomruimte. Tijdens het stomen kun je met een kommetje water over jezelf gieten zodat je niet over verhit raakt.

scrubben, wassen en massage
Na het stomen wordt je gescrubt, schrik hier niet van want het kan er nogal hard aan toe gaan.
Vervolgens wordt je gewassen met een flinke laag schuim en gemasseerd. Na de massage en het wassen van je haar wordt je grondig afgespoeld met water zodat er geen zeepresten blijven zitten.

Nagenieten
Na je massage ben je heerlijk ontspannen en krijg je een kopje thee aangeboden op het dakterras waar je kunt genieten van een geweldig uitzicht over de Plaka. Wij komen hier zeker nog eens terug!

Handige tips bij je bezoek aan de hammam

  • Tijdens de behandeling draag je je eigen badkleding of ondergoed voor eenmalig gebruik dat je wordt aangeboden door de hamam
  • Dames, zorg voor make up remover zodat je je make up voor de behandeling kunt verwijderen
  • Boek je afspraak van te voren om teleurstellingen te voorkomenAl Hammam Plaka Athens
    www.alhammam.gr
    Tripodon 16 & Ravaga str Plaka Athens
    Tel: 0030 2110129099

2017-08-22T20:28:37+00:00