Shoppen in Athene – De leukste winkels van Kolonaki

Shoppen in Athene – De leukste winkels van Kolonaki

Kolonaki is een gezellige plaats  in Athene die ontzettend veel leuke en bijzondere winkels heeft. Het is daarom ook een goede plek om te shoppen. Kolonaki is eigenlijk de wat chiquere buurt van Athene. Als je in Athene bent, mag deze plek ook niet missen op je lijstje. In dit blog ga ik vertellen wat de leukste winkels zijn in Kolonaki.

Femme Fanatique

Om te beginnen is Femme Fanatique een echte vrouwenwinkel die zijn inspiratie gehaald heeft uit de tango. Het winkeltje is echt op een verborgen plek en je moet dan ook goed zoeken. Het eerste wat je opvalt als je binnenkomt zijn de dansschoentjes die op de grond liggen met een mooie glazen overdekking. Boven de schoenen hangt een draadje en die staat voor de balans die er tussen de partners is tijdens het dansen van de tango. Alle schoenen zijn handgemaakt en die moet je ook van te voren bestellen. Vanbinnen heeft het winkeltje een bijzondere uitstraling en het is het dan ook zeker waard om een keertje te gaan kijken.

Yoleni’s

Als je echt Griekse producten zoekt is Yoleni’s de perfecte plek. Hier vind je allemaal pure Griekse producten zoals de typische Griekse producten zoals olijven en feta, maar ze hebben ook producten die je waarschijnlijk nog niet kent. Het bijzondere aan Yoleni’s is dat het ook een speciale ruimte heeft waarbij je kan winetasten en ze hebben hun eigen eventhall. Daarnaast hebben ze zelfs een kinderdagverblijf. Van alles in een dus!

Cheesecake

Cheesecake is een gezellig bakkertje die voornamelijk bijzondere cupcakes en cakejes verkoopt. Dat is ook het eerste wat je opvalt als je voor het winkeltje staat. Je ziet meteen de kleurrijke zoetigheden die allemaal mooi versierd zijn. Het heeft een open uitstraling en is een goede plek om even een stop te maken om weer energie te krijgen. Voor de zoetekauwen onder ons is dit een geweldige plek om even te bezoeken.

Arinita

Arinita is een winkel die een beetje te vergelijken is met de Rituals die we in Nederland kennen. Ze verkopen vooral verzorgingsproducten voor je lichaam, maar op de tweede verdieping is er ook nog een afdeling waarbij ze dingen verkopen zoals traditionele Griekse honing. Wat opvalt is dat in het midden van de winkel een verlichte boom staat met verzorgingsproducten en ipads eromheen. Op de ipads kan je informatie vinden over de producten die hun verkopen of je kan gewoon een kijkje nemen op hun website.

OIKEIO

Oikeio is een gezellig restaurant met een warme sfeer. Het restaurant serveert echte homemade Grieks eten. Het is een perfecte plek om na een dagje winkelen in Kolonaki even te relaxen. Je kan er leuk zitten met een kopje koffie of je kan er voor weinig geld dineren. Het restaurant heeft een unieke uitstraling. Je kan ze herkennen aan de fel geel gekleurde muren met leuke planten. In de avond branden er ook nog lichtjes die de sfeer van het restaurant helemaal afmaken. Als je nieuwsgierig bent geworden wat Kolonaki nog meer te bieden heeft, moet je zeker deze plek bezoeken!

2018-02-28T12:28:30+00:00